EĞİRDİR BELEDİYESİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLDU


EĞİRDİR BELEDİYESİ TARİHİ 


KENTLER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLDU


Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği’ne üye olması ile bir ilke daha imza atıldığını belirtti.
Eğirdir’in tarihinin çok derinlere dayanması, kültür ve tabiat varlıklarının oldukça fazla olmasının büyük bir zenginlik ve başka yerlere göre farklılık arzettiğini belirten Başkan Özmeral, Türkiye’nin her bölgesinden üyesi olan ve gücünü üye belediyelerin sahip olduğu tarihi, tabiat ve kültürel zenginliklerinden alan Tarihi Kentler Birliği’ne Eğirdir Belediyesi’nin üyeliğinin kabul edildiğini ve İçişleri Bakanlığınca da onaylandığını açıkladı.
Tarihi Kentler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in imzalı yazısında Eğirdir Belediyesi’nin üyeliğinin kabul edildiği bildirildi. Eğirdir Belediyesi’ne gönderilen yazının son bölümünde Birlik Başkanı Dr. Güzelbey, “Gücünü üye belediyelerinin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerden alan birliğimiz, katılımınız ile daha da güçlenmiştir. Kültürel mirasa verdiğiniz değer ve hizmetlerinizin artarak devam etmesi dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim.” temennisinde bulundu.
Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Tarihi Kentler Birliği’ne üyelik talebimizin kabul edilmesi bizi çok sevindirmiştir. İnşaallah hayırlara vesile olur. Bizim tarihî kültürel mirasa bakışımız bellidir. Tarih şuurunun geliştirilerek gelecek kuşaklara güzel mirasların bırakılması için mevcut tarihî ve kültürel değerlerimizi korumaya çalışıyoruz. Eğirdir’imiz başka yerlere kıyasla hem tabiat zenginliği, hem de tarih ve kültür zenginliğine sahip olan bölgenin önemli bir Selçuklu şehridir. Daha yakın zamanda, hanları, hamamları, kütüphaneleri, mektepleri yıkılmış, kıyıları doldurulmuş, mezarlıkları yok edilmiş olmasına rağmen yine de kalanları Eğirdir’imiz için büyük bir kıymettir. Tarihe karşı böyle bir kötülüğü, düşmanlar bile yapmamıştır. Çarşı içindeki Esma Sultan (Dündarbey) Hamamı(Aşağı Hamam) ile Eğirdir Kalesi’nin restorasyonu için büyük masraflarla projeleri tamamlandı. Bu kıymetli varlıklar, ihya edildiğinde, ilçemizin havası değişecektir. Yapılacak çok iş var, önemli olan işin bir tarafından başlamaktır. Bizde onu yapıyoruz. Yıkmak yok, korumak var, ihya etmek var. İlçemizde resmi olarak koruma altında 30’u aşkın eser bulunmaktadır. İleride bunlara ilâveler de yapılabilir. Tarihi Kentler Birliği’ne katılmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...