‘EĞİRDİR BİR HAZİNEDİR, KIYMETİ BİLİNMELİDİR.’









Almanya’nın Karlsruhe şehrinden 25 bayanla birlikte Isparta ve Barla’ya gelen gurbetçilerimiz Rehber Sadi Kazancı’nın tavsiyesi ile Eğirdir’imize geldiler.
Günaylar Restauranttaki kalabalığı fark eden gazetemiz muhabiri hemen içeri girerek grubun Eğirdir’e neden geldiğini araştırdı.
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin kaldığı İlçemize bağlı Barla Kasabasına geldiklerini öğrenen muhabirimiz, Almanya’daki Türk Okullarının organizesi ile rehberin yönlendirmesi ile tesadüfen  ilçemize geldiklerini ve Altıngöl Günaylar  Restaurantta  yemek yediklerini gördü.
 Almanya Türk Ocakları yetkilisi Mustafa Davarcı’nın da görüşlerini alan  muhabirimize Davarcı;  Eğirdir’e daha önce hiç gelmedik, Isparta’dan bize katılan Rehberimiz Sadi Kazancı’nın Isparta ve Barla gezisinden sonra Eğirdir’de de gezebileceğimizi Eğirdir’in doğası ve birçok güzelliğiyle Isparta’nın incisi olduğunu öğrendik, burası gerçekten çok güzel, çok memnun kaldık bu geziden, Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin buradan Eğirdir’den kayığa binerek Barla’ya geçtiğini fakat burada herhangi bir levha veya tabelanın bulunmadığını, dünyanın hürmet ettiği bir Alimin 5 dilde Risalei Nur kitabının 153 ülkede çevrildiğini ve Dünyanın 153 ülkesinde Türk Okullarının bulunduğunu kaydetti.
Günaylar Restaurantı neden tercih ettiniz sorusuna ise; burası çok temiz, hijyenik ve kaliteli, Almanya’dan buraya getirdiğimiz misafirlerin memnuniyetini düşündük’ dedi.
Muhabirimiz Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin Eğirdir’de bir evde kaldığını ve Kayıkla Barlaya geçtiğini duyduğunu bildirdi.
Yılda binlerce insanın gelip gezdiği Barla Kasabamıza gelen misafirlerin Eğirdir’ede gelmesi için yerel yönetimin Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin Eğirdir’de kaldığı evi restore edip ve kayıkla geçtiği yeri sembolik olarak belirleyip Barla’ya gelen binlerce insanların Eğirdir’ede gelmesine ve buradaki esnaf ve Eğirdir’imizin de İnanç Turizminde söz sahibi olmasını başta yerel yöneticilerimiz ve Kaymakamımız Sayın Dr. Yalçın YILMAZ’dan halkımız adına istiyoruz, unutulmamalıdır ki  bu bahsettiğimiz proje İstanbul Belediye’sinden alınacak bir ‘VAPUR’la çözülebilir. İşe Vapurla başlayın ve üstadın kaldığı evi düzenleyin birde kayıkla geçtiği yere bir levha çakın  1 yıl içinde Barla’ya gelen binlerce insan Eğirdir’e de gelir. Haydi Eğirdir yerel yönetimi Eğirdir sizden çok zor şeyler istemiyor aslında.
 Başarılı Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri ÖZMERAL’İN  dediği gibi ‘EĞİRDİR BİR HAZİNEDİR, KIYMETİ BİLİNMELİDİR.’
     Barla’dan,  Eğirdir gezisini tertip ederek buraya yönlendiren Ispartalı  Rehber  Sadi KAZANCI’yı tebrik ediyoruz, eğer onları tesadüfen göremeseydik bu fikir aklımızın ucundan bile geçmeyecekti.

       

           KEMAL ERBEN 
egirdirekspresofsetmatbaa@hotmail.com
            0537 312 05 40













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...