GÜLPEMBE YAŞLILARI UNUTMADI…




GÜLPEMBE YAŞLILARI UNUTMADI…

Yaşlılar haftası münasebetiyle İlçemizin güzide Anaokulları arasında bulunan Gülpembe Anaokulu ‘Dedeler ve Nineler’ tiyatro programı tertip etti.
 Programa Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve eşi Kübra Şehnaz YILMAZ, Hakim Barbaros BOZKURT, Cumhuriyet Savcısı Mustafa ÖZTÜRK, bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Isparta Sosyal Bilimler Lisesine tayin olan eski Milli Eğitim Müdürümüz Kerim KAPLAN, öğrenci velileri, babaanne ve nineleri katıldı.
Salonun dar olması ve davetlileri almaması sıkıntılı anların yaşanmasına neden oldu.
Yaşlılar haftasında anlamlı bir program düzenleyen Gülpembe Anaokulunun düzenlediği program saat 16.00’de  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Başarılı okul müdürü Mukaddes İNAN yaprığı konuşmada;
         ‘Sayın Kaymakamım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm,saygı değer büyüklerim,sayın veliler,değerli misafirler,okulumuz öğrencilerinin “Yaşlılara Saygı Haftası” münasebetiyle hazırlamış olduğu, anaokulumuzda ilk kez kutlanan “Dedeler ve Nineler Programına” hepiniz hoş geldiniz.
       Her insan için yaşlılık, hayatımızın çok özel bir dönemini kapsar.Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklardır.
       Günümüz toplumunda her kesim insan topluluğundan bilhassa değerli büyüklerimizden
-          Of of bizim zamanımızda ailenin büyüğü odaya girdiğinde küçükler ayağa kalkardı.
-          Artık elde öpmüyorlar kuru çenelerini elimize dayayıp alınlarına vuruyorlar.
-          Ne gelen var ne giden önceden bayramlarda ziyaret ederlerdi şimdi telefonla bile bayramımızı kutlamaz oldular.
          gibi eleştirici ve kaygı dolu cümleleri çok sık duyar olduk.
         Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.” demiştir.
        Gülpembe Anaokulu öğretmenleri ve öğrencileri bu doğrultuda, bizleri bugünlere ve geleceğe zahmetle hazırlayan siz kıymetli büyüklerimizi unutmadığımızı gösterebilmek için özenle hazırlamış olduğumuz  programı sizlere sunarak en iyi şekilde anlatabileceğimizi düşündük.
        Davetimize teşrifiniz biz öğretmenleri gururlandırarak sevgili öğrencilerimizi de çok sevindirmiştir. Bizim amacımız sizin ve torunlarınızın anılarına bir nebzede olsa güzel ve unutulmayan bir anı eklemektir.
        Bizleri kırmayıp davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Çeşitli nedenlerle burada bulunamayan büyüklerimizi saygı ile anıyor; aramızdan ayrılan hayatlarını yitirmiş büyüklerimize de rahmet diliyoruz.
         Saygı değer büyüklerim, çocuklarımız gösterilerini sizlere sunmak için çok heyecanlanıyorlar onları fazla bekletmeden sahneyi çocuklarımıza devrediyorum. İyi seyirler.’ dedi.
Minik öğrencilerin hazırladığı skeç ve gösteriler beğeniyle izlendi. Yaklaşık bir buçuk saat süren programın ardından misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Kemal ERBEN




      

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...