Haydi Sizde Gülümseyin!


Haydi Sizde Gülümseyin!




Hepimiz dünyaya gözlerimizi açtığımızda bize gülümseyen gözlerle karşılaşırız. Annemizin kucağında Babamızın ocağında hayata tutunmaya çalışırız. Eğitimde ilk süreç küçük yaşlardan itibaren aile bünyesinde gerçekleşir.
Aile ortamının sıcaklığında nasıl yemek yeneceğinden,
 ilişkilerimizi nasıl geliştireceğimize kadar sosyal kodlarımız belirlenmiş olur. Çocuk için anne sevgi, baba ise güven kaynağı olmaktadır. Anne babanın kişilik yapısı psikolojik açıdan sağlıklı ise çocuğun psikolojik yapısıda ona göre olumlu gelişim göstecektir. Eğer ki anne baba duygu ve düşüncelerinde çatışmaları olan bireyler ise çocuk açısından güvensiz bir ortamda yaşamak kaçınılmaz bir kader olacaktır.
Bir Gülümseme deyip geçmeyin:
Bir gülümseme, sevginin ve insan olmanın anahtarıdır.
İç dünyamızın güzelliklerini, dışa yansıtır.
Bir külfeti yoktur, fakat çok şey kazandırır. Evde mutluluk, iş yerinde muvaffakiyettir. Bir gülümseme başkalarına ikramda bulunmak demektir. Vereni fakirleştirmeden, alanı zenginleştirir. 
Bir gülümseme, bazen kısa bir an sürer, bazen ise ebediyen yaşar. Yorgun olan insanı dinlendirir. Umutsuz olana neşe ve hayat bahşeder. Karanlık bir çehreyi aydınlatabilir. Satın alınmaz, rica ile elde edilemez. Ödünç verilmez, çalmak da mümkün değildir. 
Bir gülümseme, kendiliğinden verilmedikçe, işe yaramaz. Ona ihtiyacı olanlara ilaç gibi gelir. Sevgi köprülerini sağlamlaştırır. Bazen bir hayat kurtarır. Bazen bir savaşı da önler. Bazen gülemeyeni gülümsetir. Sadaka yerine geçer, sevap kazandırır. Gülümsemeye ihtiyacı olana bol bol verin! Gülümsemeyenlerin, gülümsemeye ihtiyacı olduğunu unutmayın.
Hiç kimse, bir gülümsemeye ihtiyaç duymadan yaşayacak kadar zengin ve kuvvetli değildir. Kaç yaşında, hangi stadüde olursanız olun, kendinizi ve çevrenizi gülümsemeden mahrum etmeyin. Her güne bir günaydın  ile başlayın.
Haydi sizde gülümseyin!

 özcan işler








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...