İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN ANLAMLI KAMPANYA





















İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN ANLAMLI KAMPANYA

        
İlçemiz müftülüğünde 15/03/2012 tarihinde yapılan aylık mutat toplantıda önemli bir karar alındı. İdari konuların görüşüldüğü toplantı sonrası İlçe Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL; “Biz toplumun maddi ve manevi dertleriyle ilgilenen, sosyal olaylarla iç içe olan din gönüllüleriyiz. Cemiyette vuku bulan her olumsuz olaylardan veya olumlu olaylardan kendimize ne gibi sorumluluk düşer diye düşünen toplumun kanaat önderleriyiz. Manevi rahatsızlığı gidermek için gayret gösterdiğimiz gibi, toplumun önemli bir kesiminde görülen kronik hastalıklara sebeb olan zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek de dini ve ahlaki bir görevimizdir. Devlet zararlı alışkanlıklarla ciddi şekilde mücadele etmektedir. Ancak başarıya ulaşmanın uzun vadede olacağı doğaldır. Çünkü kişileri alışkanlıklardan kısa sürede vazgeçirmek çok da kolay değildir. Bu uzun süreçte her kurum, kuruluş, gönüllü teşekküller, sivil toplum örgütlerinin yanında biz din gönüllüleri de üzerimize düşen aydınlatma ve bilgilendirme görevini (diğer konularda olduğu gibi) yerine getirmek durumundayız. Bu nedenle bu günden itibaren bir çalışma programı dahilinde din görevlilerimiz başta olmak üzere, sigarayı bırakma, tuz ve şeker kullanımı azaltma ile ilgili ciddi bir kampanya başlatarak, bu zararlı maddelerin ne denli sağlık problemlerine sebeb olduğunu, işin maddi ve manevi boyutunu da gözler önüne sererek ikna cihetine gidilmesi için olağan üstü bir çaba sarfetmemiz gerekmektedir.
            Bu çalışmamız süreklilik arz edecektir. Ancak 2012 yılı sonu itibariyle bir değerlendirme yaparak bu kampanyadan verimli sonuç alınması adına nelerin nasıl yapılacağı gözden geçirildikten sonra en iyi sonuç alabilmek adına bir kritik yapılması planlanmıştır.
            Bu konuda bize destek veren başta din görevlilerimize ve kampanyamıza katkı verecek muhataplarımıza teşekkür ediyorum. Maksadımız, temiz ve sağlıklı bir toplum. Bu gün sigara, tuz ve şekerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkisi tartışmasız olarak bilim adamlarınca tesbit edilmiştir. Çaba bizden, gayret bizden, hidayet Allah’tandır. Umarım hayırlı sonuçlar alırız.” demiştir.
            Bizlerde duyarlı tüm halkımızı bu kampanyaya katkı vermeye davet ediyoruz.


















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...