Onlarında Dikili Bir Ağacı Var



Eğirdir’de, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü düzenlenen törenle kutlandı. Törene Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Garnizon Komutan Vekili Albay Şendoğan Atmaca, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Yılmaztürk, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, çok sayıda rütbeli subay ve astsubaylar ile askerler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Dağ Komando Okulu Karaburun Müfreze Komutanlığı arazisinde yapılan ormancılık günü kutlamalarında fidanlar askerler ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.
           
Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Yılmaztürk ormancılık günü nedeniyle düzenlenen programda konuşma yaparak, iklim değişikliği ve sanayileşme ile birlikte birçok ülkenin orman arazisinde yüzde 7 azalmanın olduğunu söyledi. Adnan Yılmaztürk, “ülkemizde bu iş tam tersine gelişiyor. Ormanları azalan değil artan 3-4 ülkeden birisi de Türkiye’dir.  Isparta’nın yüzde 44’ü ormanlarla kaplıdır. Türkiye genelinde bu oran yüzde 27’dir. Daha güzel, daha yeşil cennet vatanımızda yaşamak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi. 

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da kısa bir konuşma yaparak, “Güzel bir gün. Ağaçların toprakla buluşma günü. Bu topraklar, öğrencilerimiz ve askerlerimiz tarafından ağaçla buluşacak. Ormanı bekçi değil, sevgi korur. Bu topraklar, imparatorluklar gördü. Toprak ve yeşil sevgisi başkalarına aktarıldığında hepimize hayat olarak geri dönecektir. Ormanlar geleceğimizin sigortasıdır” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaptığı konuşmada, “bugün iki mutlu günü yaşıyoruz. Türk tarihinde önemli yeri olan Nevruz Bayramı ile Orman Fidan Bayramını birlikte kutlamanın sevincini yaşamaktan çok mutluyum. Göl manzaralı, temiz havası olan bu alandaki kaliteli verime sahip topraklara tüplü orman fidanlarını hep birlikte dikeceğiz. Bu fidanlar, büyüdüğünde fidanlık değil, büyük bir orman olacak. Önceki yıl yangın çıkan bu arazi, şimdi yeniden yeşillenecek. Büyük ve kıymetli alanımız yıllar önce bakımsızdı. Şimdi Askeriyemiz disiplinli bir şekilde bakımını yapacak. Bu alana dikilecek fidanlar çok şanslı. Gölümüzün bulunması, hava ve güneşin bolluğundan dolayı buradaki fidanlar başka alanlarda dikilen fidanlara göre daha çabuk büyüyecektir. Dağda 20 yılda yetişen fidan burada 10 yılda yetişir. Gölden alınacak su ile ayrıca, damla sulama sistemi de geliştirilip bu arazide dikilen fidanlar sulanırsa daha güzel verim alınmış olunur. Dikilecek fidanlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.
 Başkan Özmeral, Belediye olarak tüplü 2 milyon orman fidanı yetiştirdiklerini söyleyerek, bu fidanların toprakla buluşacağını ifade etti. 
 Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu. Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, askeri erkan, misafirler ve öğrenciler fidanları topraklarla buluşturdular. 







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...