TKDK, Desteklemeye Açılacak Projeler Toplantısı Düzenledi..


TKDK, Desteklemeye Açılacak Projeler İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

            Isparta’ya büyük katkı yapması beklenen üç yeni destekleme başlığı ile ilgili akredite süreci devam ederken TKDK İl Koordinatörlüğü şimdiden başlıklarla ilgili tanıtım toplantılarına başladı. İlk toplantı dün Eğirdir’de yapıldı ve önümüzdeki günlerde desteklemeye açılacak projeler ile ilgili bilgiler verildi.
            Vergi dairesi üzerindeki Belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin, Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yard. Resul Taştan, İl Genel Meclis üyesi Veli Gök, Belde belediye başkanları, köy muhtarları, iş adamları ve çiftçiler katıldı.
            Saat 10.00’da başlayan bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz yaptı. Yılmaz, toplantının hayırlı olması dilekleriyle başladığı konuşmasında Eğirdir Kaymakamlığı olarak bazı projelerinin olduğunu ve bunları ilgili kişilere önerdiklerini söyledi.
            Bir an önce proje hazırlık çalışmalarının başlatılması gerektiğini söyleyen Kaymakam Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.   
            TKDK İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Birim Amiri Ayhan Koç, desteklenecek projeler ile ilgili sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edildi.  Proje Başvuru Birim Amiri Ayhan Koç, TKDK olarak 1.5 yıl önce faaliyetlere başladıklarını ve hali hazırda projelerin bulunduğunu söyledi. Koç, sunumda  anlatılacak projelerin Türkiye’de bazı illerde şu an faaliyete geçtiğini belirterek, “Biz Isparta olarak bilgilendirme aşamasındayız. Sizlere fikir olması ve hazırlıklarınızı yapmanız açısından bu toplantıyı düzenledik.” dedi. Desteklenecek projeler olarak; Tıbbi Aromatik Bitkiler, Arıcılık, Süs Bitkileri, Geleneksel El Sanatları, Yöresel Ürünler ve Kırsal Turizmden bahseden Koç, proje hazırlamak isteyen işletmelere, hazırlayacakları projeler ile ilgili teknik bilgiler verdi. 
            Sunumun ardından katılımcılara söz hakkı verildi. Söz alan Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin “Gelendost’tan bir çok işletmeci projeleri için başvuru yaptı. Başvurular sırasında bir çok belge istediklerini ve bu belgeleri temin etmenin çoğu zaman mümkün olmadığını söylediler. Bu projelerde neden bu kadar sınırlama yapılıyor? Bu sınırlamalar bizleri çok zorluyor.” dedi.
            Gelendost Kaymakamı Peşin’in sorusuna cevap veren TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi: “Biz TKDK olarak AB standartlarında çalışıyoruz. AB kırsal alanlardaki yaşam standartlarını yükseltmek istiyor ve buna bağlı olarak örnek işletmeler açıyor. Bizlerden de isteği AB standartlarında işletmelerin olması. Birçok ülke aynı sıkıntıları yaşıyor fakat AB mevzuatına uymak zorundayız.” dedi.
            TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Kırsal Turizm ile ilgili proje hazırlamak isteyen işletmecilere Eğirdir, Aksu, Sütçüler’in uygun ilçeler olduğunu söyledi.  Kırsal Turizm işletmeciliği yapmak isteyen kişiler için teknik belgileri Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yard. Resul Taştan verdi.  Toplantı bilgi almak isteyenlerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

5. ÇAĞRI DÖNEMİ İÇİN PROJELER
15 MART - 13 NİSAN TARİHLERİ
ARASINDA VERİLEBİLECEK

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Isparta İl Koordinatörlüğü IV. Başvuru Çağrı İlanının bitmesiyle başlayan yeni çağrıya çıktı. 5. çağrı dönemi için 15 Mart-13 Nisan tarihleri arasında verilecek projeleri kabul edecek olan TKDK İl Koordinatörlüğü sürenin kısa olması nedeniyle hızlı bir çalışma takvimi çıkardı. İlk tanıtım toplantısı dün Eğirdir’de yapıldı.
            TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi yaptığı açıklamada 6. çağrı döneminde yeni açılacak başlıklarla ilgili yetki devrini almayı beklediklerini söyleyerek “biz şimdiden yeni başlıklar konusunda vatandaşı bilgilendireceğiz. Her ilçeye hangi alanda yatırım yapılabilecekse o alanda bilgilendirme yapacağız. Örneğin Senirkent’in Yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, başlığı altında verilecek yöresel ürünlerde eli güçlü olacaktı. Senirkent’te yaptığımız bilgilendirme toplantısında hem üzüm, kuru üzüm, meyve suyu gibi yöresel ürünler konusunda hem de 5. çağrı döneminde açık olan beş başlık hakkında bilgilendirme yaptık” dedi.
            Çelebi, Eğirdir’de yapılan bilgilendirme toplantısında “Eğirdir’de de hem açık olan beş başlık hakkında hem de 6. çağrı döneminde açılmasını beklediğimiz ek 3 başlıktan Kırsal Turizm konusunda tanıtım yaptık. Ve vatandaşların şimdiden hazırlanacak projeler konusunda hazırlık yapmalarını istedik” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...