EMY Öğrencileri yaşlıların hayır duasını aldı..




 Haber - Foto : Kemal ERBEN
VİDEO : Celal KASAP


Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Eğirdir Meslek Yüksek Okulumuzun Büro Yönetimi Asistanlığı 2. Sınıf öğrencileri Nurgül SAYI TÜRKER, Veli GÜLERYÜZ, Durul KAPTAN, Sümeyra YANMAZ ve Batum TEKİRDAĞLI Isparta Radikal Kuaför Sahibi Şerife AKÇAY ve Isparta Kız Yurdu Müdürü Aslıhan GENÇ ile birlikte işbirliği yaparak bu gün saat 10.00’de Eğirdir Huzurevinde bir program tertip ettiler.
Programa Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL, İlçe Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman SONGÜL, Milli Eğitim Şube Müdürü Necla BOZHÜYÜK, Tarım İlçe Müdürü Uğur TURGUT, Sarıidris Belediye Başkanı Mehmet YILMAZ, Gökçehöyük Belediye Başkanı Veli DEMİRBİLEK,  Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman ASLANTÜRK, Mahalle Muhtarları, Isparta Kız Yurdu Müdürü Aslıhan Genç ve  Huzurevi sakinleri katıldı.
Programın sunuculuğunu yapan ve slayt gösterimini sunan Büro Yönetimi Öğrencisi Aslıhan GENÇ’in oldukça heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.
Programda Büro Yönetimi Öğrencilerinden Nurgül SAYI TÜRKER yaptığı konuşmada; ‘İlçemizin değerli Kaymakamı, Belediye Başkanı,  daire amirleri -belde beldiye başkanlarımız, değerli misafirlerimiz -  sevgili huzurevi sakinleri - basınımızın güzide temsilcileri ve saygıdeğer hocalarımız programımıza hoş geldiniz. Bizler  Eğirdir meslek yüksek okulu  bür. yönt.  asis. 2. sınıf öğrencileri olarak  sosyal sorumluluk projesi kapsamında  düzenlemiş olduğumuz faaliyette huzur evi sakinlerinin  bir nebze  olsun  gönüllerini alarak ve onları  unutmadığımızı göstermek temel amacımızdır. Her canlı doğar büyür , yaşlanır, bu yaradılışımızın gereğidir. Bu durumda bir gün yaşlanacağımız  da  muhakkaktır.
Yaşlıların   hayatımızdaki  yeri  ise  manevi  bakımdan  da önemlidir.
Onlar geçmiş ile günümüz arasında  köprü kuran  geleneklerimizin örf ve adetlerimizin  bizlere ve yarınlara taşınmasını sağlayan değerli varlıklarımızdır. Yaşlılara ziyarette bulunmak ihtiyaçlarını karşılamak , onlarla vakit geçirerek onların yanlarında olduğumuzu hissettirerek  hayır dualarını alıp  bizlerden memnun olduklarını duymak manevi açıdan da ruhumuzu rahatlatır. Yaşlılar toplumumuzun bize en büyük mirasıdır geleceğimizi kuran insanlardır.
Bu bağlamda sözü Sümeyra  Yanmaz  arkadaşımıza bırakıyorum.’ Dedi.

Heyecanlı sunumları dikkatten kaçmayan YANMAZ’ın sunumundan sonra programın sponsorluğunu üstlenen Isparta’da faaliyet gösteren Radikal Kuaför Sahibi Şerife AKÇAY ise yaptığı konuşmada; ‘Büyük bir vesileyle burada olmaktan son derece onur ve çok büyük bir mutluluk duymaktayım, burada yaşayan büyüklerimizin bugünlerimizin mimarı olduklarını ve ellerinin binlerce kez öpülesi olduklarını çok iyi biliyorum. Nasıl ki büyük Atatürk’ün bizlere dediği gibi tarihini bilmeyen ülkelerin geleceklerini kuramayacakları ümidi gibi büyüklerine sahip çıkmayan toplumların da küçüklerini eğitmeleri mümkün olmayacaktır. Bizler sevmeyi sevilmeyi saygıyı, örfü adeti, günahı ve sevabı sizlerden öğrendik. İnanın ki her zaman sizlerle guru duyuyor ve sizlerin yanında huzur buluyoruz, zaman zaman dünya telaşına dalıp, sizlerin yanına sık sık gelemememiz inanın ki sizleri unuttuğumuz için değildir. Hiçbir zaman unutulmadığınızı ve unutulmayacağınızı sizlere tekrar tekrar hatırlatmak isterim. Sizin değerinizi ve bugünkü güçlü Türkiye’deki emeklerinizin farkında olan torunlarınızın yani bizlerin olduğunu da sizlerden unutmamanızı isterim. Gönlümüz sizlere karşı minnetle doludur. Bugün şahsım adına beni ve arkadaşlarıma bu organizasyonu yapma fırsatı veren Eğirdir Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakfına teşekkürlerimi sunarım, siz kıymetli büyüklerimizin ellerinden tekrar tekrar öpüyor en kısa zamanda yeniden bir araya gelmeyi umut ediyorum.
Buradaki herkese saygılar sunuyor teşekkür ediyorum’ dedi.
 Bu konuşmaların ardından yaşlılarımızla sohbet eden protokol ve öğrenciler yapılan ikramların ardından hatıra fotoğrafı çekildiler.
Bizde Hür Haber olarak Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi Asistanlığı 2. Sınıf öğrencilerini yaptıkları bu anlamlı programdan dolayı kutluyoruz.
 













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...