‘KÜÇÜK HAYATLAR BÜYÜK ADIMLAR’ PROJESİ GÜLPEMBE’DE HAYAT BULDU…






Bu gün Saat 13.30’da Eğirdir Gülpembe Anaokulunda gerçekleşen ‘Küçük Hayatlar Büyük Adımlar’ projesi kapsamında bir tiyatro oyunu sergilendi ve sonrasında Isparta SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları beslenme çantaları miniklere dağıtıldı.
TR-12-816-2011-R5 Kodlu SDÜ Gıda Kulübü – Genç Gıdacılar Grubu tarafından gerçekleştirilecek olan ‘KÜÇÜK HAYATLAR BÜYÜK ADIMLAR’ projesi Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ünsüt İşletmesi tarafından fonlanmaktadır.
5700 Euroluk toplam fon desteğinin 500 Euroluk kısmı nakten değil süt desteği çerçevesinde ÜNSÜT A.Ş. tarafından desteklenmektedir. Bu gençlik Projesinin Proje giderleri 10 bin Euroluk bütçenin altında olması nedeniyle kamu ihale kurumuna sevk edilmediği ve pilot bölge Isparta ve Merkez İlçelerinin seçildiği ilçe ve merkezde projenin başarılı olması halinde Türkiye kapsamına genç gıdacılar grubu tarafından yayılacağı bildirildi. Projeyi SDÜ Rektörü Hasan İBİCİOĞLU ve Isparta Valisi Memduh OĞUZ tarafından da büyük destek gördüğü açıklandı. Dağıtılan beslenme çantasının içeriğinde ise SÜT, 8Ayran, Meyve Suyu), Sandviç, Yoğurt, Kuruyemiş, Kek, Meyve( elma) bulunuyor.
Projenin hedef kitlesi ise ilk etapta okul öncesi 100 kiş, 1., 2.  ve 3. sınıflar 100’er kişi olmak üzere toplam 400 kişilik bir öğrenci grubu.
Projenin ana teması ise bilinçli tüket, sağlıklı yaşa ilkesi ile yenilikçi yöntemler kullanılarak toplumdaki gıda algısının en doğru şekilde çözülmesi amaçlanıyor.
Bu Proje kapsamında dün Gülpembe Anaokulunda gerçekleşen tiyatro gösterisi öncesi Okul Müdüresi Mukaddes İNAN bir konuşma yaparak Proje öğrencilerine teşekkür etti. Daha sonra tiyatro başlamadan önce Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL’de Projenin çocuklarımıza hayırlı olması dileklerini belirterek tiyatroyu izlemeden bir başka toplantıya katılmak üzere salondan ayrıldı.
Proje Yasal Temsilcisi SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Uğur UZUNER yaptığı konuşmada ;’ ‘Günümüzde sağlıklı, faydalı ve temel gıdaların ilgi çekici olmamasından dolayı çocuklar zararlı gıdalara yönelmektedir, bu yönelim bir çok sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Dünya çapında da gözlenen obezite, kanser, kolesterol ve bir çok hastalıkların artışı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Yapılan araştırmalarda bilinçli tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığı görülmektedir. Bu sebeple zararlı gıdaların tüketiminin önlenmesi ve sağlıklı bireylerin yetişmesi için bizler bu proje kapsamında okul öncesi ve ilköğretim çağı öğrencilerini hedef almaktayız. Proje kapsamında hedef kitle olarak maddi durumu yetersiz ve alım gücü düşük olan bölgelerdeki okullarda hedef alınacaktır. Projemizde öğrenme deneyiminin tartışılması ve değerlendirilmesi için proje ekibimiz tarafından yapılacak etkinliklerden önce ön değerlendirme aktiviteleri ve etkinlik sonrası için ise son değerlendirme aktiviteleri uygulanacaktır. Bu sayede yapılan çalışmaların sayısal değerler üzerinde sonuca kavuşarak doğru ve net yorumlar yapılacaktır. Projemizde kültürler ve meslekler arası çeşitliliği sağlamak amacıyla farklı meslek gruplarında eğitim görmekte olan öğrencilerden oluşturulmuş bir grup vardır. Bu nedenle projemizde sosyoloji yüksek lisans öğrencisi (1 kişi), gıda mühendisliği öğrencisi (6 kişi), orman endüstri mühendisliği öğrencisi (1 kişi) ve makine mühendisliği öğrencisine (1 kişi) yer verilerek projede çeşitlilik sağlanması ön görülmüştür. Ayrıca proje ekibimiz insanlar arası iletişim, sosyal farkındalık, aile danışmanlığı, eğitim ve yaşam koçluğu eğitimlerini almışlardır. Hedef kitle olarak 400 öğrenciye ulaşarak bu alandaki bilgi ve becerilerini hedef kitleye aktarabilecek bilgi ve donanıma sahiptirler.  Projemiz kapsamında gelişme çağındaki 400 katılımcıya ulaşılarak  çocuklarımız sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketici olma yolunda aldıkları eğitimler sayesinde bu konularda bilgi sahibi olarak bu bilgilerini ileriki hayatlarında aktif halde kullanmaları için çaba sarf edilecektir. Tüm bunların yanı sıra hedef kitleye 400 adet içeriği sağlıklı besinlerle dolu olan beslenme çantaları (çanta içeriği; elma, kefir, meyve suyu, ekmek arası köfte, peynir, mandalina, çerez, badem, fındık, ceviz üzüm) öğrencilere hediye edilecek ve piyes gösterisi, tiyatro gösterileri yapılarak hedef kitlenin aktif katılımı sağlanacaktır. Sonuç olarak proje kapsamında topluma faydalı bireylerin yetişmesi hedeflenmektedir. ‘ dedi.
Tiyatro gösterisi miniklerin oldukça hoşuna gitti.



                                                           GÜLPEMBE GÖSTERİ





Haber - Foto : Kemal ERBEN
Video : Celal KASAP











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...