MANGALA Eğirdir'de...




Menar, Yaz Dönemi Temel Mental Aritmetik Eğitimi İçin Kayıtlara Başladı

            Eğirdir’de Menar Mental Aritmetik Eğitim Merkezi, öğrencilere yaz tatili boyunca temel mental aritmetik eğitimi verecek.
            Menar Mental Aritmetik Merkezi Temsilcisi Mehmet Kaş, yaz eğitimi için kayıtların başladığını ifade ederek “4-12 yaş arası öğrenciler, üç aylık yaz tatillerini en verimli şekilde değerlendirecekleri Temel Mental Aritmetik Eğitimi ile hem öğrenecekler hem eğlenecekler.” dedi.       
            Menar Mental Aritmetik Eğitim Merkezi’nde 3 aylık Temel Mental Aritmetik Eğitimi için kayıt yaptıran öğrencilere abaküsle, zihinden mental aritmetik eğitimi verileceğini de söyleyen Kaş “Bu eğitimin yanı sıra, ücretsiz olarak satranç-mangala, zeka geliştirici oyunlar ve zihinsel aktivitelerle Menar Mental Aritmetik Eğitim Merkezi öğrencilerininin beyin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
            Kaş “4000 yıllık Türk stratejisi oyunu Mangala, Menar Mental Aritmetik Eğitim Merkezi tarafından Eğirdir’de Mental Aritmetik Eğitimi alan öğrencilerine hem zihinsel aktivitelerine destek olmak hem de milli kültürümüze katkı sağlamak maksadıyla ücretsiz olarak öğretiliyor.” şeklinde bilgi verdi.
            Eğirdir Menar Mental Aritmetik Eğitim Merkezi’nde Uygulanacak 3 aylık yaz programında öğrencilere verilecek eğitimler şöyle:
            1- Temel Abaküs Mental Aritmetik Eğitimi (Abaküs kullanımı, toplama)
2- Dikkat-odaklanma ve konsantrasyon eğitimi
3- Ücretsiz satranç kursu
4-Ücretsiz mangala strateji oyunu kursu
5- Değişik zihinsel aktiviteler (Sudoku, ABC bağlamaca)
6- Gezili sosyal aktiviteler (Piknik, sinema, tabu, kelime oyunu, açık havada mental aritmetik çalışması)

MANGALA NEDİR?
            Kökeni Sakalara dayanan Mangala oyunu Osmanlı Sarayında padişahlarca oynanmış bir tür zeka oyunudur. Bugün oynanan beştaş oyunun bir versiyonudur.
            Kültür ve Turizm Bakanlığı Mangala Oyununun, Anadolu kültürünün köklü bir başlığı olduğunu, oyunun genç kuşaklara tanıtılmasının, yaygınlaştırılmasının yararlı olacağını, kültürel ve turistik alanlarda Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacağını bildirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Mangala oyununun okullarımızda oynatılması uygun bulunmuştur. Mangala Oyunu’nun çağdaşı olduğu diğer oyunlardan farkı, dağdaki çobandan, 70 yaşındaki bilgine, İstanbul’da saraydaki Hanım sultandan, 5 yaşındaki çocuğa kadar her yaştan ve kültürden insanın oynayabilmesidir.
 Kemal ERBEN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...