800 Kilo Mavi Kapak Bir Arada. Emniyet Hedefe Doğru İlerliyor (VİDEO İZLE)







 




ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN EĞİRDİR EMNİYET
MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BAŞLATILAN MAVİ KAPAK TOPLAMA KAMPANYASINDA
İLK ETAPTA TOPLANAN 800 KİLO MAVİ KAPAK YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ.
            Eğirdir Kaymakamlığı onayında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan mavi kapak kampanyasında yaklaşık 800 kilo mavi kapak toplandı.
            Mavi kapak Mavi Polis sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mart ayında başlayan mavi kapak kampanyasında toplanan kapaklar Isparta’da bir işletmeye teslim edilmek üzere dün İlçe Emniyet Müdürlüğünden yola çıktı.                               +
            İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir, Mustafa Çetinkaya İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Çetin, Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Tiryakioğlu ve tüm Emniyet personeli toplanan kapakları el birliği ile polis aracına taşıdılar.
            İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir, Mart 2012’de başlayan ve Ekim 2012’de sona erecek mavi kapak kampanyası hakkında şu bilgileri verdi: “Eğirdir Kaymakamlığı onayında başlattığımız Mavi kapak mavi polis sosyal sorumluluk projesinde İlçemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlar, esnaflarımız, Kredi Yurtlar Kurumumuz, okullarımızın destekleri ve bunun yanı sıra çevre bilincini taşıyan tüm vatandaşlarımızın katkıları ile mavi kapak kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 800 kilo kadar mavi kapak topladık. Hedefimiz ekim ayına kadar 2 ton kapak toplamak. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıvı gıdalar çok tüketileceğinden daha çok mavi kapak toplayacağız ve bir ihtiyaç sahibi belirleyerek akülü sandalye hediye edeceğiz.
            Mavi kapak kampanyasında sadece bir ihtiyaç sahibi sevindirmenin dışında doğayı mavi kapakların verdiği zararlardan kurtaracağız. 2 ton mavi kapak demek 2 ton çöp demektir. Yani 2 tonluk çöpü biz tekrar geriye kazandıracağız. Çevre bilinci olan tüm vatandaşlarımızı mavi kapak toplamaya davet ediyorum.
            İlçemizde bulunan bazı esnaflarımız bizlere yardım etmek için para vermek istediler fakat biz bunu kabul etmedik çünkü bizim amacımız kolay yoldan bir şeyler elde etmek değil, Eğirdir halkının emek harcayarak bizlere katkıda bulunmasını sağlamak. Şimdiye kadar bu kampanyada bize destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Örneğin Mal Müdürümüz Mehmet Emin Çelebi Özer ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Uğur Turgut kendi alanları olmamasına rağmen içtikleri gıdaların kapaklarını tek tek toplayarak bu kampanyada bizlere çok destek verdi. Ayrıca basın yoluyla yapılan haberler doğrultusunda halkımızdan çok destek gördük. Kendilerine teşekkür ediyorum ve Mavi kapak Kampanyasına el birliği ile devam edelim diyorum.”
            Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Tiryakioğlu’da, “10 lira para vermektense 10 tane kapak toplamayı tercih ettik ve öğrencilerimizle birlikte bir kişiye yardım etmenin hazzı ile çalıştık çabaladık. İlçe Emniyet Müdürlüğümüze düzenledikleri bu kampanya için teşekkür ediyorum. Geleceğe sağlıklı bir doğa bırakmak için hep birlikte uğraşalım.” dedi.
Kemal ERBEN
Celal KASAP



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...