Eğirdir 3 Ay Hareketlenecek












Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi kapsamında 110 öğrenci Eğirdir’e geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, bu yılın yaz aylarında (Temmuz, Ağustos, Eylül) gençlerin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını amaçlayan “Seyyah Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi kapsamında 100 bin öğrencinin hedeflendiği 14-24 yaş arası öğrenciler 4 günlük gezi programları ile farklı yerleri gezme ve tanıma imkanı bulacaklar.
27 Haziran 2012 tarihinde Türkiye’nin tüm illerinde başlayan “Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi ile Isparta’ya gelen ilk gruplardan İstanbul, Adana, Bursa, Muğla, Kocaeli öğrenci grupları düzenlenen gezilerle Isparta ve ilçelerini tanıma fırsatı bulacaklar. 27 Haziran 2012 Çarşamba günü ilçemize Bursa, Muğla ve Kocaeli’nden gelen öğrencileri Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Halil OKUTAN ve spor uzmanları Şule Aydemir, Gülnur Şahin karşıladı. Yaklaşık 110 kişilik grup Eğirdir’i gezdiler. Gezi programı dahilinde öğrenciler Eğirdir Kalesi, Liman, Şehir Merkezi, Hızırbey Camii, Dündarbey Medresesi, Canada ve Yeşiladayı gezerek Eğirdir’in tarihini spor uzmanları Şule Aydemir, Gülnur Şahin’den dinlediler. Kocaeli’den gelen Üstüncan Meriç, Mehmet Akif Akgül, Ahmet Taha Bitlis, Sefa Erkul Eğirdir’in çok güzel bir yer olduğunu fakat turizm açısından eksik yönlerinin bulunduğunu ifade ederek şunları söylediler: “Eğirdir gezmek ve kafa dinlemek açısından çok güzel bir yer. Fakat farkettik ki burada hareket yok. Eğirdir turizm açısından çok iyi tanınan bir yer değil. Sadece Türkiye’nin büyük 4. Gölü tanıdığımız Eğirdir hakkında çokta bir bilgimiz yok. Eğirdir Turizmi halka iyi pazarlama yapılmalı sadece göl ile tanınan bir yer olmamalı. Eğirdir’in elması meşhurmuş bunu yeni öğrendik. Şimdiye kadar Amasya’nın elmasının ünlü olduğunu bilirdik. Buradada ciddi bir şekilde elma üretimi yapılıyormuş. Gerçekten çok iyi bir turizm pazarlaması yapılırsa Eğirdir, turizm açısından güzel yerlere gelecektir.”
            Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Halil OKUTAN Türkiye çapında düzenlenen bu proje hakkında şunları söyledi: “Türkiye çapında tüm illeri kapsayan gençlerimizin farklı yerleri tanıması, farklı insanlarla tanışması için hazırlanan  Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi ile Isparta’ya gelen öğrenciler ilimizi ve ilçelerimizi tanıma fırsatı bulacaklar. Projeye 14–24 yaş grubundaki gençlerin katılması sağlandı. Projeye katılacak gençler belirlenirken, ebeveyninden biri ya da her ikisi olmayan, şehit veya gazi yakını olan, maddi durumu iyi olmayan, yaşadığı ilin dışına hiç çıkmamış olan, yetiştirme yurdunda barınan, okulda başarılı olan, sanatla ilgilenen, gençlik ve spor alanında düzenlenen faaliyetlere katılan gençlere öncelik verildi. Isparta İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün bu proje kapsamında Eğirdir’e de yer ayırmış olmaları bizim ve kurumumuz adına çok güzel. Bizde kurum olarak bu fırsatı iyi değerlendirerek elimzden gelen tüm hizmetlerimizi öğrencilerimize sunacağız. 27 Haziran’da başlayan ve 2 Eylül’de sona erecek olan gezi programlarında Türkiye’nin tüm illerinden yaklaşık 2500 öğrenci Eğirdirimizi tanıma ve gezme fırsatı bulacaklar.”
Isparta Gençlik Merkezi Şube Müdürü Mehmet Yolcu “Seyyah Ulu Çınarın İzinde" hareketlilik projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen Bu proje 27 Haziran’da başlamış olup 19 Temmuz’a kadar devam edecek. Ramazan ayı dolayısıyla ara verilecek olan gezi programı 22 Ağustos’ta tekrar başlayıp 2 Eylül 2012 tarihinde sona erecektir. Türkiye’nin tüm illerinden gelecek olan öğrencilerimize ilimizin ve ilçelerimizin tüm güzelliklerini anlatacağız. Ayrıca 760 öğrencimizi de bu program dahilinde bizde farklı illere göndereceğiz. Şu anda 80 öğrencimizi Eskişehir ve Aksaray illerindeler. Düzenlenen bu proje gerçekten çok güzel çoğu öğrencinin kendi imkanları ile gezip göremeyeceği yerleri bu proje sayesinde gezip görecekler”
Seyyah Ulu Çınarın İzinde" Projesi kapsamında ilçemize gelen öğrenciler Canadada öğle yemeği yediler ardından Altınkum Plajı’na giderek plaj volaybolu oynadılar. Program dahilinde Aksu Zindan Mağarası ziyareti yapan öğrenciler  daha sonra konaklayacakları Isparta’ya geri döndüler. Bugün ise Adana ve İstanbul ekibi Eğirdir’i gezme imkanı bulacaklar.
Kemal ERBEN


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...