İLİM ADAMLARI EĞİRDİR'de...


TIP KONGRESİ İÇİN YERLİ VE YABANCI İLİM 

 

ADAMLARI EĞİRDİR’E GELDİ...

 

4. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi kapsamında Eğirdir’e gelen ilim adamları cadde ve sokakları şenlendirdi


Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı ile Hücre Zarları ve Serbest Oksijen Radikalleri (CMFRR) Derneği tarafından “4. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları” kongresi düzenlendi.

Düzenlenen kongre programı çerçevesince yurtiçi ve yurtdışından gelen 300’e yakın ilim insanı Eğirdir’e hayran kaldı.  Misafirler Akpınar Tepesi’nden göl manzarasını seyretme imkânı bulurlarken, Dündarbey Medresesi ile Hızırbey Camisi’ni gezip Kemerli Minare’yi de görme fırsatı buldular.

300’e yakın yabancı ve yerli bilim adamlarının katıldığı Tıp Kongresi’ne, Amerika, Avustralya, İngiltere, Almanya, İrlanda, Belçika, Fransa, İran, Afrika ülkeleri, Katar, Japonya, Güney Kore, Fas, Çin, Tunus, Kanada, İspanya, İtalya, Rusya, Avusturya, Romanya, Brezilya, Polonya, Hindistan ile Türkiye üniversitelerinden ilim adamları geldi. 

Gezi sonrasında bütün misafirler, Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde akşam yemeği ve eğlence programına katıldı. Misafirler gönüllerince eğlenme imkânı buldular. Gecede, kongre programı kapsamında en güzel konuşmayı yapan Amerikalı bayan bilimciye Üniversite tarafından hazırlatılan el dokuması halı takdim edildi..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...