TÜGİK heyeti Çiçek'le buluştu… Heyette Osman GÖK’te yer aldı…



TÜRKİYE Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Isparta’yı temsilen Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman GÖK’te toplantıya katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret eden heyette, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK Başkan Yardımcısı Abdullah Değer, TÜGİK Genel Sekreteri M. Demokan Eren, TÜGİK Saymanı Teoman Türkoğlu, Bursa GİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Van Girişimci GİAD Başkanı Veysel Çiftçi, Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök katıldı. TÜGİK hakkında genel bilgiler veren Genel Başkan Erkan Güral, faaliyetler ve yeni anayasa sürecine TÜGİK olarak yaptıkları çalışma ile koydukları katkıya değindi. Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili görüşlerini de bildiren Güral, gelinen noktada yasanın çok daha faydalı hale geldiğini söyledi.

ÇİÇEK'İN ELEŞTİRİSİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Başkanı Çiçek de, TÜGİK heyetine devam eden yeni Anayasa çalışmalarına koydukları katkı ve zamanında bildirdikleri görüş için teşekkür etti. İşadamlarına çalışmalarında başarı dileyen Çiçek, mecliste hazırlık çalışmaları devam eden yasa düzenlemelerinin daha sağlıklı olabilmesi adına kamuoyu, odalar, sivil toplum örgütleri, mesleki kurumlar ve kuruluşlardan görüş sorulmasına rağmen görüş sorulan kanunlara yeterli ve zamanında görüş ve katkı gösterilmemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çıkacak önemli kanunlarla ilgili çok kısa süre kalana kadar bu kurumların harekete geçmemelerini eleştiren Çiçek, "Özellikle yeni TTK konusunda yıllardır çalışma sürdüğü halde, son bir kaç ay kalana kadar görüş bildirmeyen başta odalar olmak üzere görüş sorulan ilgili kurumların son anda harekete geçmesi, meclis çalışmalarını aksatıyor. Bu da tüm ülkenin zamanının ve kaynaklarının ikinci kez kullanılmasına, israfa neden oluyor. Hem zaman, hem kaynak, hem de zamanında kanun çıkarabilmek anlamında doğru zamanda görüş bildirmek çok önemli" dedi.
TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK ile yapılan görüşmeye katılan Eğirdir Genç  Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Osman GÖK gazetemiz muhabirine görüşme hakkında bilgiler verdi, GÖK ‘İyi ve anlamlı bir ziyaret oldu, bundan sonraki süreçte Mecliste yapılacak çalışmalarda sayın TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK’in Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sürekli istişare halinde olacaklarını söylediğini belirtti. GÖK, önümüzdeki ay içerisinde de Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’lede bir görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kemal ERBEN - EĞİRDİR


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...