‘Eğirdir 2023’de Nerede Olmalı’





‘Eğirdir 2023’de Nerede Olmalı’ Toplantısı

Eğirdir’in stratejik yol haritası arayışı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), bölgenin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlemek için düzenlediği 2014-2023 Bölge Planı hazırlık toplantılarını Isparta’nınEğirdir İlçesi’nde sürdürdü. Eğirdir’in sorunları ve öncelikleri hakkında yerel paydaşlardan görüş alınan toplantıda, gölden dolayı getirilen yasaklar, gölün kirlenmemesi için önlemlerin uzatılmadan acilen alınması, Eğirdir Gölü’nün daha verimli kullanılması, elmanın geleceğinin irdelenip gerekirse ürün çeşitlendirilmesine gidilmesi, Eğirdir Kemik Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin daha etkin hale getirilmesi ele alındı.
Eğirdir’in 2023’de nerede olması gerektiği konusunda değerlendirmelerin yapıldığı Bölge Planı Hazırlık Toplantısı,SDÜ Mavi Göl Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Pazarköy Belediye Başkanı Osman Kaya, Gökçehöyük Belediye Başkanı Veli Demirbilek, Barla Belediye Başkanı Mehmet Sert, İl Genel Meclisi üyeleri Veli Gök ve M. Kamil Göncü, kurum ve kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri, işadamları, köy muhtarları ve diğer ilgililer katıldı.
Bölge planına ve ilçenin sorunlarına ilişkin genel değerlendirmelerde bulunan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, BAKA’ya böyle önemli bir toplantı düzenledikleri için teşekkür etti. BAKA’nın önemli görevler icra ettiğini, planlı kalkınma için büyük önem taşıyan bölge planı çalışmasının da bunlardan biri olduğunu belirten Kaymakam Dr. YILMAZ, bölge planının hazırlanmasında yerel paydaşların görüş ve fikirlerinin önemine dikkat çekerek katılımcılardan fikirlerini paylaşmasını istedi.
GÖL, TARIM, HASTANE, TECRÜBE PAYLAŞIMI
Eğirdir’in sorunlarını katılımcılar; gölden dolayı getirilen yasaklar, gölün kirlenmemesi için önlemlerin uzatılmadan acilen alınması,Eğirdir Gölü’nün hem su ürünleri hem de turizm ve su sporları yönünden istenilen verimde kullanılamaması, yeni yerleşim yerlerinin bulunamaması, tarımsal ürünlerde soğuk zincirlerinin denetimi, Eğirdir Kemik Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin zaman geçtikçe teknik ve personel açısından kötüye gitmesi olarak sıraladı.
Ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalı olan Eğirdir’de depolama, tasnifleme, pazarlama konularında deneyim paylaşımı yapılarak bilgi ve becerilerle birlikte rekabet gücünün artırılması gerektiğine dikkat çeken katılımcılar, elma üretiminin uzun vadede geleceğinin irdelenerek gerekirse ürün çeşitlendirilmesine gidilmesi veya başka tarımsal faaliyetler konusunda çalışma yapılmasının önemine de dikkat çekti.
Çevre yolunun yapılması, tarihi ve kültürel varlıklara sahip çıkılması, plastik kasa gibi ürünlerin üretimi için ambalaj fabrikası kurulmasının önemine dikkat çeken katılımcılar, tarıma dayalı sanayi tesisleri için ön araştırma yapılmasını, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nden daha fazla yararlanılmasını, Su ürünleri Araştırma Enstitüsü için de uygun mekanın bulunmasını istedi.
Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip BİLGİLİ, Stratejik Yönetim ve Koordinasyon Birim Başkanı LOKMAN PEHLİVAN ile uzman M. Muhsin VURAL’dan oluşan BAKA ekibi, bölge planı çalışmalarının 1.5 yıl süreceğini, katkı sağlamak isteyen tüm yerel ortakların bu süre içinde her zaman plana katkı sağlayabileceklerini belirtti. Bölge planı içeriği ve planın hazırlanma aşamaları hakkında bilgilendirme ile Eğirdir’in güçlü zayıf yönleri ile fırsat ve tehditler hakkında bilgi talep edilen GZFT anketi yapıldı.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...