HIRİSTİYANLAR İKAZ EDİLİR









İslamiyet, herhangi bir kavmin ve ırkın tekelinde olmadığı gibi, herhangi bir sınıf, zümre, aile ve partinin de tekelinde değildir. İnanan herkes bu dindendir, hiç kimse bir mümini dininden çıkaramaz. Mümin, inandığı sürece müslümandır. İslam dininde bir ruhban veya din adamı sınıfı yoktur. Ancak dini dosdoğru anlayan, anlatan, yaşayan ve yaşatan alimler vardır. Peygamberimiz, bunları kendi varisi kabul eder.
Bütün peygamberler, dinin emirlerini sadece bir zümreye tebliğ etmemişlerdir. Din, dünya insanlığına davettir ve herkes Allah’a muhtaçtır. Din, asla bir meslek değildir, bütün insanları bağrına basmak ister. Din, Allah’ındır ve Resulullah’ın tebliğinden ibaretttir.
Hırıstiyanlık ve benzeri dinlere ruhbanlık müessesesi sonradan girmiştir. Kur’anı Kerim’de din, istemediği halde kendilerinin (yeni bir adet olamak üzere) ruhbanlığı ihdas ettikleri ve din istismarcılığı yaptıkları için Hıristiyanlar ikaz edilir.
İslamiyet, Allah ve Resulü’nün dinidir. İnanan herkese açıktır. Her renklten, her milletten, her sınıf ve zümreden insan, hiç kimseden izin almadan bu dine girer. Hiç kimse, bir müslümanı dininden (aforoz edemez) çıkaramaz. İslamiyet ne bir meslek, ne bir partidir. O, bütün müminlere aynı sorumlulukları yükleyen Allah ve Resulü’nün yoludur.
Bütün mesele İslam’ı kurtarma değil, İslamla kurtulma davasıdır, İslam Allah’ın muhafazasındadır ve kıyamete kadar yaşayacaktır. “Kur’anı biz indirdik biz. O’nun koruyucuları da şüphesiz ki, biziz.” Kur’anı Kerim El Hicr Suresi, Ayet 9)
Masonlar Cemaleddin-i Afgani ve Muhammed Abduh gibi din politikacılarını localara kaydederek onların eliyle “Dini, milli yapılara göre reforme ederek” İslam dinini bozmak, öte yandan müslüman kardeşler hareketi ile de “İslam’da milliyetçilik yoktur” propagandası ile milletleri çökertmek ve bu suretle birbirine zıt İslamcı ve milliyetçi suni düşman kamplar teşekkül ettirmişlerdir.



Özcan İŞLER













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...