Ramazan Ayı Öncesi Tüm Din Görevlileri Bir araya geldi…


                                   SADECE GÖLSESİ FARKIYLA TÜM İMAMLARI 
                                     BİRARAYA  TOPLAYIP GÖRÜNTÜLEDİ







DİGER TÜM RESİMLER İÇİN LİNKİ TIKLAYIN
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.394754537252461.86786.313721138689135&type=3



VİDEOLARI AYARLARDAN 720p TIKLAYARAK DAHA NET İZLEYİN
Haber Kemal ERBEN Video Celal KASAP











Yarın başlayacak olan 2012 Ramazan ayı münasebetiyle Eğirdir Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL, Eğirdir Vaizi Kenan KARACA ve tüm köy ve mahalle camilerimizin imamları ile birlikte diyanet çalışanları Eğirdir Hızırbey Camiinde bu gün saat 10.00’de toplandılar. Daha sonra Eğirdir Pehlivan Restaurantta yemekte buluşan Diyanet çalışanları müftü Abdurrahin KOCAGÖL başkanlığında göl manzaralı fotoğraf çekiminin ardından görev yerlerine dağıldılar.
Eğirdir İlçe Müftüsü Abdurrahim KOCAGÖL Ramazan Ayı nedeniyle imamlara ve din görevlilerine alınacak tedbirleri şu şekilde sıraladı:
‘Kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, günahlardan arınılmayı vesile olan, rahmet ve bereket ayı Ramazan’a yaklaşmış bulunuyoruz. İnşallah 19 Temmuz 2012 Perşembe akşamı ilk teravih namazı kılınacak ve 20 Temmuz Cuma günü ise oruca başlanacaktır.
Ramazan ayının feyiz ve bereketinden hem kendimizin hem de halkımızın yeteri kadar istifade edebilmesi için bütün görevlilerimizin büyük bir gayret içerisinde görev yapacaklarına inancımız tamdır. Bununla birlikte aşağıdaki hususlara da önemle dikkat edilmesi gerekmektedir.
1-Ramazan öncesinde camilerimiz, özellikle camilerde bayanlara ayrılan bölümler, sarık ve cübbeler temizlenecek su-elektrik ve soğutma sistemlerinin bakımı yapılarak  çalışır duruma getirilecektir.
2-Her camide özürlülerin rahat ibadet yapabilmeleri için gerekli olan düzenleme yapılması ve yapılan çalışmalar bir rapor halinde müftülüğe bildirilecektir.
3-Ezanlar tam vaktinde okunacak, özellikle imsak ve akşam (iftar) vaktine çok özen gösterilecek, vaktinden önce veya sonra kesinlikle okunmayacaktır.
4-Yetkisiz ve izinsiz kesimlere ezan okutulmayacak, va’z ettirilip namaz kıldırtılmayacaktır.
5-Camiler vaktinden en az 20 dakika öncesinden açılacak ve görev  mahallinde bulunacaktır.
6-Her camimizde mutlaka (cemaat olmasa da) ikindi namazından önce mukabele okunacak ve halka da ayrıca duyurulacaktır.
7-Yüz yüze va’z seminerine katılan ve belge alan personel kendi camilerinde vaaz edecekler, diğer görevlilerimiz içerisinden merkezi va’z sistemi ulaşmayan camilerde akşam-yatsı arasında halka ilmihal okuyarak halkımızı aydınlatacaktır.
8-Teravih namazı kaldırılırken acelecilikten kaçınılacak, ta’dil-i erkana uyulacak ve teravih namazını namaz sureleri ile kıldırılmaya özen gösterilecektir.
9-Çocuklarımızın camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine; onları doğru davranışlara yönlendirecek ve camiden koparmayacak tarzda yumuşak ve tatlı bir yaklaşım sergilenecektir.
10-Görevlilerimiz sadaka-ı fıtır miktarının en düşük 8,50 (Sekiz TL, Elli Krş.) olduğunu cemaate ilan edeceklerdir.
Bu vesile ile tüm görevlilerimizin ve halkımızın Ramazanını tebrik eder, rahmet ve berekete vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ederim.’ Dedi.
Müftü Abdurrahim KOCAGÖL Pehlivan Restaurantta yaptığı konuşmada ise; ‘Onbir ayın sultanı ramazan iyice yaklaştı. Üç ayları kandilleriyle süsleyen mübarek Regaip, Miraçtan sonra Beratımızı da alarak, gelişiyle müminleri sevinç gözyaşlarına gark’eden sevgili orucumuza, iftarımıza, sahurumuza, teravihimize, mukabelemize ve bayramımıza kavuşmaya doğru hızla koşuyoruz. Tüm insanları bu kutlu maksada hayır ve afiyetle ulaştırmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.
Biz Müslümanlar ramazan ayını çok seviyoruz, çocuklarımız da aşıktır bu mübarek aya, yüce dinimiz İslam’ın yüz akıdır Ramazan.
Ramazan tam bir yardımlaşma, bereket ve rahmet ayıdır bilene, her hayır imanlılar üzerine sağanak sağanak yağar bu ayda, çünkü Kuran-ı Kerim iki cihan güneşi sevgili Peygamberimize (SAV) ramazan ayında inmiştir.
Şerefliler, şerefli zaman ve mekanları mesken tuttukları için bin aydan hayırlı kadir  gecesi de bu aya gizlenip konuk olmuştur. Şerefi nihayetsiz Kuran-ı Kerim bunun için ramazan da her zamankinden daha çok okunuyor hatimler indiriliyor. Bu dünyadan göçmüş olanlarımıza bağışlıyor dualar ediyoruz.
Açlara, yoksullara, kimsesizlere merhamet ve şefkat duygularıyla el uzatmanın iftar sofralarımızı kardeşlerimizle paylaşmanın şükür ve huzurunu öğrenir ve yaşarız bu ayda. Ahlakımızın söz ve davranışlarımızın nazikleştiği, inceldiği, karıncayı dahi ne olursa olsun, komşularımızı daha müstesna bir alakayla memnun etmeli, onlara iftar sofralarımızda yer ayırmalı, bizim mutluluğumuzu paylaşmalarını sağlamalıyız, bizim onun da topraktan yaratıldığı gerçeğini bir ayrı tadarız bu ayda.
Artık yiyip içebilirsiniz fermanı beklediğimiz iftar sofralarının o bereketli dakikalarında tüm insanlığın her şeyin sahibi Bir’e iman edip teslim olmanın tattırdığı o eşsiz barış ve huzur duygularını tatmalarını dileriz yüreklerimizin derinliklerinde de.
Hasılı, Ramazana aşık bizler, onu karşılamaya hazırlık yapmalı, o gün misafire evimizi ocağımızı temizleyip süslemeliyiz, yürek evlerimizi onun sımsıcak inanç ve iteatini bekler hale getirmeliyiz.
Bu duygularla, bütün kardeşlerimizi bereketli zaman dilimlerinden haberdar olmaya davet ediyoruz. 100 İmam-Hatip 20 Kuran Kursu Öğretmeniyle İlçemizde de dolu dolu ramazan paylaşarak geçirmeyi hedefleriz.
Vaazı nasihatlerle, hatim ve teravihlerle, sosyal yardımlaşma dayanışmalarla, hasılı toplumun her alanında halkımızın yanında olduğumuzu ifade ederken, yaptığımız veya yapacağımız her türlü ibadet ve taatlerin Allah katında makbul olmasını diliyorum.
Rabbim, ramazandan istifade etmeyi, güzel şekilde ifa etmeyi tüm halkımıza nasip etsin’ dedi.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...