“EĞİRDİR’DE YEREL YÖNETİMİ, EĞİRDİR’E LAYIK HALE ELBİRLİĞİ İLE GETİRECEĞİZ…”





MİLLETVEKİLİ ALİ HAYDAR ÖNER:
“EĞİRDİR’DE YEREL YÖNETİMİ, EĞİRDİR’E LAYIK HALE ELBİRLİĞİ İLE GETİRECEĞİZ…”
Ramazan Bayramının ikinci günü, Eğirdir Esnaf   Odasında düzenlenen Bayramlaşma törenine katılan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, esnafla bayramlaşarak sorunları dinledi.
Yanlarında CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Eğirdir’e gelen milletvekili Öner’e, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnafımızın sorunlarını dile getirdi.
Büyük alışveriş merkezlerinin küçük esnafa verdiği zararları gündeme getiren Yorgancıoğlu, “Eğirdir’in nüfusu 20.500’den 17.000’e düştü. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüleri kapatıldı ve “birim” haline dönüştürüldü. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Isparta’ya götürüldü. Meslek Yüksek Okulumuzda öğrenci sayısı azaldı, 2000 olan öğrenci sayısı 1000’e düştü. Hastanemiz atıl duruma getirildi. İlçemizde çoğu ev boş durumda, sıkıntımız gün geçtikçe artıyor. Halkımız yerel yönetimi iktidar yanlısı olsun diye seçti ama maalesef hiçbir şey elde edemedik . elimizde olanları da kaybediyoruz…” dedi.
Isparta Valiliği sırasındaki çalışmalarına değinen CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise, il genel meclisi üyeleri ve yöneticilerle uyum içerisinde çalıştıklarını Eğirdir’de Hastane kapanma noktasına gelmişken bunun önüne geçildiğini, EKOBİR’in kurulması ile Eğirdir Gölünün hayat veren bir göl haline geldiğini söyledi.
Eğirdir’in yerel yönetimi bakımından şanssızlığına değinen Milletvekili Öner, “Eğirdir’li, bu yerel yönetimi seçerek kendim ettim, kendim buldum dedi. Çareyi artık kendimiz bulacağız. Eğirdir’de yerel yönetimi Eğirdir’e layık hale el birliği ile getireceğiz. Eğirdir’in selameti için doğru olanı yapmak zorundayız. Yerel seçimlerde şu parti, bu parti demeyeceğiz. Adam gibi bir adam gelecek. Bu güzel memleket huzura kavuşacak. Eğirdir’in geleceği için yerel seçimlerde uyum ve işbirliğine hazırız…” dedi. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...