Gönül Kubbemizden bir Yıldız Kaydı





Gönül Kubbemizden bir Yıldız Kaydı

Bize ait ne varsa, bu toprağa ait ne varsa unutsak.
Yüzümüze benzeyen, çayımızı demleyen, ekinlerimizi büyüten ne varsa unutsak, ninnilerimizde söylediğimiz, masallarımızı başlatan, halayımızı sürükleyen ne varsa unutsak mesela.
Unutuversek düğün nasıl yapılır, ölülerimiz nasıl gömülür, nasıl doğar çocuklar, unutuversek.
Nasıl aşık olunur unutsak, nasıl kavga edilir unutsak, nasıl ağlanır unutsak, unutsak tarhana çorbasının tadını, sevgiliyle hangi sokaklarda dolaştığımızı, hangi şiire vurulduğumuzu.
Her şeyi ama her şeyi unutsak.
Bu tarihin ve coğrafyanın ürettiği her bir kelimeyi, duyguyu, olayı, anıyı, hayali,umudu, isyanı unutsak.
Sonra bir Neşet Ertaş türküsü dinlesek.
Yalnızca bir tane Neşet Ertaş türküsü dinlesek.
Unuttuğumuz her şeyi yeniden hatırlayabiliriz.
Hatırlayabiliriz, evet...
Bugün 25 eylül 2012 salı. Kara bir gün, büyük halk Ozanımız, gönül adamı, türkü pınarı Neşet Ertaşı kaybettik. Saymakla, yazmakla bitmeyecek,bitirilemeyecek koca bir destan. Neşet Ertaş garip babası, Neşet Ertaş gurbette vatan kokusu, Neşet Ertaş sevdalının sessiz tercümanı, Neşet Ertaş bu topraklarda yaşayan özü temiz Anadolu insanının lisanı, Neşet Ertaş koskoca bir GÖNÜL DAĞI, Neşet Ertaş ADAMIN hası, gönlü okyanuslardan engin sevgi ışığımız... Bitmiyor işte bitmez,Neşet Ertaş ANADOLU, Hasret, sevgi, saygı, güzellik adına herşey. Neşet Ertaş sonsuzluk. RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. Kırşehirimizin ve Tüm Türkiyemizin başı sağ olsun. 

Abdurrahman İŞLER







Yorumlar

  1. Evet tam anlamıyla "Gönül Kubbemizden bir Yıldız Kaydı" onlarca yıldır sazıyla sözüyle gönüllerimizde sarsılmaz bir taht kurmuş olan Neşet ERTAŞ hakka yürüdü.
    Er veya geç Her canlı ölümü tadacak. Neşet ERTAŞ yalan dünyadan sonsuzlğa ardında yüzlerce eser bırakarak kaydı gitti. Her giden Neşet ERTAŞ gibi hayır ile yad edilmiyor. Her giden Neşet ERTAŞ kadar arkasında gözü yaşlı sevenler bırakmıyor.
    Ruhu şad mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...