OLUKLACI SEVENLER EĞİRDİR’İN TACI OLUKLACI’DA BULUŞTU… (Video Haber)








OLUKLACI SEVENLER EĞİRDİR’İN TACI OLUKLACI’DA BULUŞTU…

Her yıl Mayıs Ayının ilk haftasında gerçekleştirilen fakat hava muhalefeti nedeniyle bu yıl gerçekleştirilemeyen ‘OLUKLACI ŞENLİĞİ’ sembolik olarak OLUKLACI SEVENLER tarafından dün gerçekleştirildi.
 Oluklacı Şenliği’nin baş kahramanı Ahmet ÖZKOÇ’un sabah saatlerinde bir grupla ilk olarak başlattığı Oluklacı buluşmasına yaklaşık 50 kişi katıldı.
Ahmet ÖZKOÇ önderliğinde Oluklacı’na çıkan katılımcılar bol bol eğlenerek Pazar Günlerini iyi değerlendirdiler. Ahmet ÖZKOÇ; ‘Oluklacı Eğirdir’indir, siyasetçiler ve bizler  gelip geçiciyiz, fakat Oluklacı sonsuza kadar yaşatılmalıdır. Çünkü Oluklacı Eğirdir’dir. Bu yıl resmi olmasa da bu organizeyi yapmamız tüm oluklacı sevenleri mutlu etmiş ve önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı olarak yapılması gerektiği mesajını vermiş bulunuyoruz. Burada çocuklarımız, gençlerimiz gördüğünüz gibi hepsi burada, buraya çıkan yeni nesiller Oluklacı’yı yaşatmayı sürdürecektir, herkese teşekkür ediyorum’ dedi.
OLUKLUCA ‘nın Tarihi
    Atalarımız doğada ibadet etmeyi hep sevmişlerdir. Olukluca’yı da sık sık ziyaret ederek ibadet etmişlerdir. Camili Yayla adına dikkat edilirse, ibadet için yaylada bile cami yaptırmışlardır. Dedegöl dağındaki Karagöl’e kadar giderek on beş gün orda kalıp ibadet ettikleri bilinmektedir.
    Şeyh Mehmet Sultan için halk arasında bir hikâye anlatılır. O’nun bir katırı varmış. İbadet etmek için Olukluca’ya çıkarken Şeyhin rahat gitmesi için katırın arka ayakları uzarmış. Şeyh inerken rahat inmesi için katırın ön ayakları uzarmış.
    Olukluca bir meşe korusudur. Ne yazık ki asırlık meşeler 1911 kışında kesilmiştir. O yıl öyle kış olmuş ki yüz gün gölün buzu kalkmamış. Soğuktan yakacak kalmadığı için korudaki asırlık meşeler, hatta katranlardan bazıları kesilerek Eğirdir’li hayatta kalma savaşı vermiştir. Olukluca’daki şimdiki ağaçlar kesilen meşelerin köklerinden ya da yeniden oluşan ağaçlardır.


Kemal ERBEN Ahmet YETKİN Celal KASAP Mehmet ÇELİK





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...