Şenlik Mİ?


Dünyanın tatlı su göllerinden biri olan Türkiye’nin 4. Gölü Eğirdir Gölünde Eğirdir’li vatandaşlarımız bir yaz boyunca gölle iç içe yaşıyor. Kalkıpta Eğirdir’de Su Şenliği yapılması ne derece doğrudur. Bunu sayın Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL’e sormak gerekir. Dışarıdan bir kaç ses sanatkarı gelmesi ve işin şova dönüştürülmesi bu sanatkarlardan daha güzel sanatkarları biz televizyonlardan ve internetten seyrediyoruz. Buraya verilen paralar Eğirdir’li vatandaşların cebinden çıkıyor.
Bu paralarla Neden söz verdiğiniz Üniversite ve Yurtların yapımı için harcanamazmıydı?  Herşeyin başı Eğitim diyoruz, ama eğitim için gerekli olan maddi ve manevi çabaları göstermiyoruz. 1 Ay sonra kış gelecek, kışın Eğirdir üzerine ölü toprağı serpilmiş bir ilçe durumuna gelecek. Eğer Üniversite kurulsaydı, öğretim üyeleri ve öğrencilerden Eğirdir halkı ekonomik bakımdan asker gibi yararlanır. Biz daima ilerisini düşünmek mecburiyetindeyiz. Günübirlik düşünürsek Eğirdir halkı çok şeyler kaybeder. Onun için bu ŞOWA dönüşen Eğirdir Su Şenliği gibi festivalleri bırakalım. Devamlı gelir kaynağı getirecek olan ekonomik projeleri ortaya koymamız lazım.
Eğirdir artık Türkiye’de Turizm İlçelerinden biri olmalıdır. Bir yandan Davraz, kayak merkezi, bir yandan Eğirdir Gölü bize hayat vermektedir. Bunun kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bir bebek gibi bu gölü koruyarak yeni nesillere emanet etmeliyiz.
 Biz bu festival dolayısıyla gelen sanatkarlara verdiğimiz paralarla ilçenin her türlü dertlerine yama olmalıyız. Şunu düşünmemiz lazım bu Su Festivali ne getirir, ne götürür, bence hiçbirşey getirmez. Esas mevzumuz ELMA olmalı, kerevit olmalı. BALIK olmalı. Dünyanın en tatlı su göllerinden biri olan Eğirdir Gölü’nün korumak olmalıdır, neden Eğirdir’liler bile şişe su içiyor, yanlarında tatlı su rezervi varken. Hayret!...
Yönetici daima ileriyi düşünmeli bunu düşünürken etrafındakilerin ve ekibinin fikir ve düşüncelerini almalıdır. 
Eski Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL döneminde triathlon yarışları ve akşamda Angaralı Yasemin konseri vardı. Gündüz baktım yarışlarda 3 kişi, gece baktım  Ankaralı Yasemin konserinde 3 bin kişi. Yani bu şenlikler, konserler, falan, filan boş işler. Gelip geçici işler. Şunuda belirtmeden edemeyeceğim 150 kişiyle başlattığımız OLUKLACI ŞENLİĞİ neden yapılmadı bu yıl. Ben Oluklacı Şenliğinin kısa zaman sonra  yapılacağına inanıyorum.
Hazinenin kıymetini bildiğimiz günler dileğiyle. 


Saygılarımla. 

SORULMAYAN  FİKİRLER BOŞLUKTA SALLANIR.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisinin Hamide Ana’sı Eğirdir’de…

Kim Bu Arif Hoca?...

Hakim, Savcı ve Komutana Duygusal ve Güzel Veda...